Katt-dagis!
Nu anländer våra bäbisar på löpande band! Chanel var först ut. Allt gick väldigt bra, hon började kl 23.45 och var klar kl 2.30. 2 tjejer (Pochahontas, Pippi Långstrump) och 4 killar (Pluto, Pinocchio, Peter Pan, Pumbaa). Sheba var så nyfiken! 😍
Kiwi stod i tur några dagar senare. Då var jag inte hemma, Jonny var kattvakt och jag hade lovat honom att Kiwi var gammal och väldigt van, så det skulle inte bli några problem. Kl 16 ringer Jonny och säger att hon hade fått den 1:a ungen på hallgolvet (trots att hon hade flera bo-platser att välja på!). Hon visste kanske att jag inte var hemma, för så här har hon aldrig gjort förut 😊. Efter att han lagt ungen i en bo-låda så fick hon 4 ungar till på rätt ställe! 2 tjejer (Ronja, Rosa) och 3 killar (Rufus, Rambo, Rocky). Klart på 3 timmar.
Jag fick lägga ihop båda kullarna för att de skulle få ha ungarna tillsammans. Det blir lugnast så!
Sheba som var högdräktig var hela tiden i ungarnas låda. Hon tvättade och myste så gulligt med dom. Chanel och Kiwi delade gärna med sig! Emellanåt snodde hon med sig en unge men den hämtade någon av honorna efter en liten stund, haha vilket spring det var stundtals!
Så var det äntligen Shebas tur att leverera sina småttingar! Vad hon bökade i lådan, in i små lådor, bort till kattungarna och tog en unge för att ha bredvid sig när hon skulle föda 😍. 2 timmar senare hade 5 ungar tittat fram. 2 honor (Shanti, Snövit) och 3 killar (Snobben, Skalman, Simba). Lille Simba har bara 3 tår på ena bakbenet men han är pigg och rask ändå💖.
I början visste inte Sheba riktigt var hon hörde hemma. Hon var lite förvirrad men det gick inte att ha hennes låda i ett annat rum, då blev hon såå orolig. Hon var nöjd när hon fick flytta in till Kiwi och Chanel.😅. Hoppade fram och tillbaka mellan lådorna..
Chanel och Kiwi var också omtänksamma mot de nya ungarna. Ibland är det trångt i den lilla lådan, men finns det stjärterum , finns det hjärterum. Eller heter det tvärtom?
Chilli är inte ett dugg intresserad av sina medsystrars ungar. Ska bli spännande att se hur hon beter sig om ett par dagar när hennes småttingar kommer! Det bli hennes 1:a kull. Cindee och jag kommer att få ett bauta jobb framför oss i ca 3 månader. Men det är ett kärt jobb när det är under en begränsad tid..