BUSSRESA TILL KROATIEN 2013
Den 31 augusti åkte jag, Cindee och särbon Göran med Karlssons buss från Gotland till Novigrad i Kroatien. en övernattning i Rostock och så vidare genom Tyskland med en dags-etapp på 65-70 mil. Tyskland är Europas folkrikaste land och känt för sina korvar och öl. Det var så otroligt vackert, det måste man se med egna ögon.
Resan gick öster om Berlin och mellan Halle och Leipzig. Lagom till kvällsmaten var vi framme vid 2:a övernattningen. Langenbruck i Bayern (södra Tyskland) och hotellet..........
Am Wald Gasthof Sankt Kastl.....
Rummen var bedårande och i lantlig stil. Kvällsmaten bestod i pannkakssoppa? till förrätt. Fläskstek, sås och potatis till varmrätt och till efterrätt blev det glass. Maten var ok men inget att hurra för!
Morgon efter var det ca 55 mil kvar till Novigrad. I Munchen anordnas varje år oktoberfestivalen i september!! Vet inte varför den ligger i september, det bara är så, haha! Festivalen är så stor att de måste sätta ut 1800 bajamajor för att täcka behovet av toaletter. Vi åkte genom Karawanken-tunneln som är nästan 8 km lång (när man kommer ut genom tunneln så är man i Slovenien), 
Hitlers "örnnäste" såg vi på långt håll i bergen straxt innan man kör in i Österrike. Har zoomat rejält på denna bild.. Vi åkte genom 4 olika länder denna dag.
Hotel Mastreal med pool inne och ute, gym och spa. Cindee tog ett dopp direkt.
Novigrad är en liten fiskeby med 4000 invånare. Det ligger i landsdelen Istrien, den hjärtformade halvön i norra Kroatien och som i folkmun kallas för det nya Toscana. Romarna har lämnat tydliga avtryck och sedan dess har slavar, venetianer, österrikare, italienare och kroater gjort sitt för att forma Istrien till vad det är idag.
En bild från den gamla byn Rovinji. Gatustenarna är helt rundade av tidens tand. Mäktigt att tänka vad många fötter som gått på just de stenarna. Istriens största vinproducent heter Laguna. Vi var på en vinprovning som 2 bröder ägde. Det var skålar med nötter, oliver och bröd. Det var fat med ost och fat med lufttorkad skinka och så fick vi vitt vin, rött vin och rosevin. Efter det var iaf jag hågad att köpa rosevin, likörer och oliver :-) 
Cindee pratar med 2 av staden Porec's kattor
Göran blickar ut över udden i Novigrad
Många fina solnedgångar fick vi se...
Poolen höll 28 grader och havet hade 24 grader. Inte så dumt!
Inte ofta cindee vill ha solglasögon men här har de åkt på...
Vi var på en båtutflykt som utgick från Porec. Tyvärr har jag försnillat dagboksanteckningarna från den dagen men jag vet att Cindee, och många med henne, blev chockade när kocken kom upp och serverade maten i detta förkläde :-)
En tur i gamla stan i Novigrad. Har varit turiststad sedan slutet av 1800-talet. Gränderna slingrar sig efter medeltida mönster mot kyrkan. Novigrad känns ganska italiensk. Här finns slitna stenhus, smala gränder, doft av olivolja, blommande bougainvillea och en fristående kampinil (klocktorn) i venetiansk stil bredvid St Pelagiuskyrkan, byggd på 1700-talet i barockstil.
På dag 10 kl. 8 började färden hem mot Gotland. Var hemma vid midnatt dag 11. 195 mil. Bussen drar 2,7 liter/mil. Phuu.... men en trevlig resa.